onsdag 31 mars 2010

Psaltaren 3

"HERRE, hur många är inte mina fiender! Många reser sig mot mig. Många säger om mig: "Det finns ingen frälsning för honom hos Gud." Sela.
Men du, HERRE, är en sköld omkring mig. Du är min ära, du lyfter upp mitt huvud. Jag ropar högt till HERREN, och han svarar mig från sitt heliga berg. Sela.
Jag lade mig och somnade, jag vaknade igen, ty HERREN håller mig uppe. Jag fruktar ej för skaror av många tusen, som ansätter mig från alla sidor. Stå upp, HERRE, fräls mig, min Gud! Du slår alla mina fiender på kinden,du krossar de ogudaktigas tänder.
Hos HERREN finns frälsningen. Låt din välsignelse komma över ditt folk! Sela.
" Ps.3
Du kanske tror att allt hopp är ute för dig, alla, även du själv, säger att det finns ingen frälsning för dig. Men jag har en glad nyhet till dig, Gud säger inte så, Guds ord säger inte så, Bibeln säger inte så. Evangelium är en Guds kraft som frälser (räddar) var och en som tror.
Det innebär även dig. Ser man på det hela ur Guds perspektiv så finns det inga små och stora synder, all synd är lika allvarlig, all synd får samma konsekvens, den skiljer oss från Gud. Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus.
"Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor." Tit.2:11
"Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, ..." Rom.1:16
Evangelium betyder glada nyheter, och det är det som Gud ger dig idag.
Vill du ta emot dessa glada nyheter, klicka på länken här, den leder till "Frälsningsbön", läs den med ditt hjärta. Gud vill ge dig glada nyheter idag, Jesus älskar dig!
Gud välsigne dig! / Johan

4 kommentarer:

Andreas sa...

Det där att all synd är lika allvarlig tror jag att jag hört förr. Men jag fattar det inte riktigt, jag menar om man snattar godis i affären, eller om man mördar människor, är det lika allvarliga synder? Borde det inte vara värre att mörda?

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Andreas!
Man kan tycka så, men det finns faktiskt inga stora eller små synder alla är lika allvarliga. Skillnaderna ligger i konsekvenserna, som det är mils vidd skillnad på. Ett enskilt snatteri påverkar kanske inte andra människor i så stor utsträckning, medan ett mord förändrar ett helt liv, och det för väldigt många människor. För att inte tala om den tid som mördaren stjäl från mordoffret, det som inte längre kommer att ske genom personen som mister sitt liv. Så det är skillnad på synd och synd i fråga om konsekvenserna av synden, men inte i fråga om min ställning gentemot Gud.
Jesus säger; "Gå och synda inte mer!"
Gud välsigne dig! / Johan

Andreas sa...

Jaha.

Nä, jag förstår det inte. Vårt samhälle vi lever i då? Där har du väl att man straffar folk hårdare för svårare brott? Men man kanske får skilja mellan samhälle och kristna ting i och för sig.

Tittade lite på Folkbibeln nu. Ta t.ex. 1 Mos 18:20, där står det ju:

20 Sedan sade HERREN: "Ropet över Sodom och Gomorra är starkt och deras synd är mycket svår. 21 Därför vill jag gå ner och se om de i allt har gjort efter det rop som har nått mig. Om det inte är så, vill jag veta det."

Där har du ju att det sägs att den synden var "mycket svår". Nog kan man då få för sig att det finns svårare och "lättare" synder.

Jag fattar att alla synder är av ondo.

Jaja, måhända jag får upp ögonen sedan så jag förstår detta i sånt fall, vad vet jag.(Sitter du och äter påskgodis eller?).

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Glad Påsk Andreas!
Ja, man kan ju tycka så, men ta ex. Sodom och Gomorra. Där fanns så mycket synd och avgudadyrkan att hela stadens atmosfär andades synd. De hade gått ifrån att synda till att helt leva av synden kan man säga. Det räckte inte att de själva syndade, de tyckte att det var bra att andra gjorde det också, de våldförde sig på allt och alla. Detta gjorde att hela städerna med omnejd gick under. Ser man i slutet av texten så ser man att Lot och hans hustru inte ens fick vända sig om när de flydde. Detta tyder på att till och med längtan efter och saknaden efter synden är synd. Lots hustru vände sig om och gick samma öde till mötes som städerna och folket i dem.
Syndens börda över de platserna blev för stor, ju mer synd i en människas liv, desto större börda av synd. Men även en liten synd ger som jag ser det i bibeln samma straff som en stor synd. Därav är all synd lika allvarlig, all synd skiljer oss från Gud, så länge den inte är förlåten.
OBS! Bibeln talar tydligt om att vi inte ska synda, jag försöker inte att förringa någon synd, all symd är allvarlig i Guds ögon.

Ja, jag äter lite påskgodis och njuter lite av det underbara vädret. Gud välsigne dig! / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...