lördag 5 juni 2010

Välsignad eller Förbannad?

Idag tänker jag inte skriva en hel utläggning om konflikten i mellanöstern, det kommer jag nog inte att göra någon annan gång heller, men bibeln talar om en sanning som jag skulle vilja lyfta fram.
Vi läser bibeltexten först;
"HERREN sade till Abram: "Gå ut ur ditt land och från din släkt och din fars hus och bege dig till det land som jag skall visa dig. Där skall jag göra dig till ett stort folk. Jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bli en välsignelse. Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig skall alla släkter på jorden bli välsignade."" 1Mos.12:1-3
"Hur sköna är inte dina tält, o Jakob, dina boningar, o Israel!..... Välsignad är den som välsignar dig, förbannad är den som förbannar dig!" 4Mos.24:5,9
Den som välsignar Israel, skall Gud välsigna. Den som förbannar Israel, är förbannad.
Vad innebär dessa ord?
Att vara välsignad - Att vara under Guds beskydd.
Att vara förbannad - Att vara förskjuten från Gud och hans beskydd.
Vill du läsa mer om välsignelse och förbannelse, läs 5Moseboken kapitel 27, 28, 29 & 30
Jag väljer att välsigna Israel!
Vad väljer du?
Känner du inte Jesus, så har du möjligheten att börja göra det idag. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att söka Gud. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne er! / Johan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är riktigt förbannad på Gud!!
Varför tar han människor som jag älskar och som förgyller min och andras tillvaro ifrån mig?????? 5!!!!personer senaste året, från ena dagen till den andra: Fanns-finns inte längre!! Det finns ingen rättvisa, ödmjukhet eller godhet heller för den delen!! Om det där är Gud, vill jag längre inte ha någonting med Gud att göra. Känner stor sorg, ilska och känner mig så lurad på livet........så j-vla förbannad!!! Det finns ingen rättvis Gud ÖVERHUVUDTAGET!!!

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Fotspår i sanden

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han
gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds.
När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.

HERREN svarade: "Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår - då bar jag dig. Författaren okänd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...