måndag 1 mars 2010

Lyssna rätt!

Vems röst lyssnar du på? Det är lätt att ta fel på vem man följer. Därför är det viktigt att den som du följer, följer Guds ord (Bibeln), annars kommer du att komma fel. Det lättaste sättet att ta reda på det är att själv läsa bibeln, utan infallsvinklar. Det gör att du kan pröva det du hör och själv se om det stämmer eller inte. Det är t.ex. svårt att göra en fruktsallad om man försöker att blanda köttfärs i den. Det andra påstår om Guds ord måste prövas mot Guds ord, annars kommer du att följa fel person. Jesus vill vara din Herde, Han vill att du skall följa Honom.
Bibeln säger:
"Amen, amen säger jag er: Den som inte går in i fårfållan genom dörren utan tar sig in på något annat ställe, han är en tjuv och en rövare. Men den som går in genom dörren är fårens herde. För honom öppnar dörrvaktaren, och fåren lyssnar till hans röst, och han kallar på sina får och nämner dem med deras namn och för ut dem. När han har fört ut alla sina får, går han före dem, och fåren följer honom, därför att de känner igen hans röst.
Men en främling följer de inte, utan flyr bort från honom, därför att de inte känner igen främlingars röst." Denna liknelse framställde Jesus för dem, men de förstod inte vad det var han talade om.
Då sade Jesus än en gång: "Amen, amen säger jag er: Jag är dörren till fåren. Alla som har kommit före mig är tjuvar och rövare, men fåren har inte lyssnat till dem. Jag är dörren. Den som går in genom mig skall bli frälst, och han skall gå in och gå ut och finna bete. Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd.
" Joh. 10:1-10"
"Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig. Förgäves dyrkar de mig, eftersom de läror de förkunnar är människors bud." Matt. 15:8-9
Det är viktigt att vi inte följer människors stadgar och tolkningar utan att vi följer det som Guds ord (Bibeln) verkligen säger.
Jag vill uppmana dig att söka Gud, läs Guds ord (Bibeln), känner du inte Jesus så är det svårt att följa hans röst. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, så kommer du att börja lära känna Guds sanna röst.
Läs bibeln och sök Gud.
Gud välsigne dig! / Johan

3 kommentarer:

Andreas sa...

Utomordentligt skrivet, som vanligt. Du skriver som en mästare, kommer skickligheten från Gud eller?

Ja detta med att läsa Bibeln förresten. Folk därute i världen tycks ju ha hur många tolkningar som helst av Bibeln; synd att det är så får man väl säga.

Ta t.ex. detta med homosexualitet. Det finns många som säger att Bibeln inte alls är klar på den punkten att den säger att det är syndigt (jag menar nog att det är syndigt), och så säger de att man kan översätta Bibeln på olika sätt. Folk verkar vinkla saker till att passa samhället och den tidsanda vi för tillfället lever i -- illa.

Jag tror man ska hålla tron enkel och med ett barnasinne. Men många verkar tvärtom mena att man ska läsa, förkovra sig, forska, studera, och allt sånt med Bibeln och kristendomen. Men vet du, jag tror att det då är lätt att man går bort sig i skrifterna.

Allting ska vara så vetenskapligt nuförtiden, om folk inte fattar ett stycke i Bibeln eller om det är alltför fantastiskt ja då säger de t.ex.: "Det är bara en liknelse, det har aldrig hänt på riktigt." . Ta t.ex. Noaks ark, tror folk på den berättelsen idag? Nej det verkar vara så att de flesta säger att "det är en liknelse" (både ateister och kristna verkar säga så). Synd tycker jag, allt ska vara så logiskt, rationellt, vetenskapligt och allt sånt. Jag vill åtminstone tro på att detta med t.ex. Noaks ark är sant och ingen saga eller liknelse, men jag verkar ligga i lä för starkare krafter i samhället och världen som säger tvärtemot./Ha en bra dag.

Andreas sa...

Förresten, ett tips. Jag tycker boken "Kristens resa" av John Bunyan från år 1678 är ett mästerverk, den borde du nästan läsa om du inte gjort det.

Fast jag tycker inte lika mycket om den senaste översättningen av den boken, den från 2006 av Carl Henrik och Ulla Rehnström. Ta hellre en äldre översättning.

Här en sida på Internet där man kan läsa boken: http://runeberg.org/kristens/ . Här en annan sida med samma bok: http://bibeltro.googlepages.com/bunyan1 . Dessa sidor tycker jag har den bra översättningen.

Konstigt egentligen, boken finns alltså gratis på Internet men om man köper den i bokhandeln så kostar den ju, men det kanske är roligt att ha den som vanlig bok också. Fast den man köper i bokhandeln idag är den som jag tycker sämre översättningen (från 2006 alltså). Man kanske kan få tag på en äldre bok på nåt antikvariat eller nåt.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Andreas!
Alltid roligt att höra från dig! Jag håller med dig, det är många aldeles för komplicerade och invecklade försök att förstå sig på bibeln. Ta t.ex. Noaks ark.... Jag tror jag väljer att försöka skriva om det i bloggen i morgon!
Står det att något är en synd i Bibeln, då är det en synd. Då kan vi inte försöka bortförklara eller rättfärdiga den oavsett vilken tid vi lever i.
Och på ditt andra inlägg kan jag bara svara, ja, jag har läst den. Tycker mycket om den.
Gud välsigne dig! / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...