tisdag 16 mars 2010

Ljuset skingrar ditt mörker!

Det var jobbigt allt var svårt tyckte han, även det som förut hade varit självklart hade förändras till något omöjligt. Han pratade för sig själv;
Jag kan inte förstå, det är så mörkt, det är så jobbigt, jag kommer liksom ingen vart. När jag försöker så är det som att gå in i en vägg, verkligheten liksom slår mig i ansiktet. Det finns ingen utväg, det finns inget sätt att gå vidare på! Det är som att likgiltigheten virar sig runt mig som ett rep eller rättare sagt en slingrande orm, den kväver mig och binder mig! Det som förut var ljust har nu blivit mörkt, sanningen har blivit lögn.
Alla världens mörka moln hade samlat sig över hans huvud, åtminstone kändes det så, han kunde inte se något, ljuset hade blivit mörkt. Möjligheterna blev bara omöjligheter, något som var så onåbart att det lamslog hans handlingar, han blev bara sittande, fungerade inte längre, han kände sig mer som en zombie.
Finns det någon utväg......
Bibeln säger;
"Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar, han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus. Ni som förut inte var ett folk är nu Guds folk, ni som inte hade fått barmhärtighet har nu fått barmhärtighet." 1Petr. 2:9
Men även;
"Till dem sänder jag dig, för att du skall öppna deras ögon, så att de vänder sig från mörker till ljus, från Satans makt till Gud. Så skall ni genom tron på mig få syndernas förlåtelse och arvslott bland dem som är helgade." Apg. 26:17-18
Och;
"Jesus talade åter till dem och sade: "Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus."" Joh. 8:12
Är det mörkt runt omkring dig, ser du ingen utväg, Jesus är det ljus som kan lysa upp ditt inre. Jag säger inte att allt blir perfekt på en gång, även om möjligheten finns att det blir det. Jag säger att Jesus är den som kan låta mörkret skingras, Han kan bli det ljus som dina steg börjar vandra emot.
Detta kan jag dock garantera dig, att om du börjar denna vandring mot ljuset, så kommer det inte att bli mörkare. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, Gud vill låta sitt ljus lysa in i ditt mörker. Jesus älskar dig, Han kallar på dig, Han vill vara ditt ljus!
Gud välsigne dig! / Johan

2 kommentarer:

Andreas sa...

Det är lustigt dock: Jag har hört flera som blivit frälsta som säger att deras liv blev svårare efter de blev kristna, eller att det i vart fall inte blev nån dans på rosor då heller. Men det fattar jag knappt, jag menar livet med Gud och Jesus borde väl vara en dans på rosor, tycker man inte det?

Samtidigt talar ju Bibeln t.ex. om förföljelse och sånt, så det är klart... men ändå.

Men med Gud och Jesus så har man väl ett hopp och en inombordes tro att allt har en mening. Så även om världen river en så har man alltid sin tro på Gud, och det måste väl vara en trygghet.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Andreas!
Jag skulle vilja se på det från en helt annan synvinkel, alla människor går igenom svårigheter och motgångar. Det finns inte en enda som går igenom livet utan att stöta på bekymmer och motgångar.
Att vara kristen/att tro på Jesus innebär inte att man slutar att vara människa, man kommer att möta motgångar, besvikelser och nederlag.
Skillnaden är att som troende så förlitar du dig på Gud, Han vill bära dig igenom allt, Han vill ge dig av sin frid.
Gud välsigne dig! / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...