söndag 14 mars 2010

Skatten du sökt finns här!

Solen stod högt på himlen, det var mycket varmt och hett. Vattnet var på väg att ta slut, men det fanns fortfarande så det räkte i någon timme till, om han inte skulle svimma av utmattning innan dess förståss. Svetten klumpade sig nästan när den rann ner för hans, av jord, lera och sand, smutsiga panna och kinder.
Frågan hade många gånger dykt upp i hans huvud, var det över huvud taget någon idé att hålla på? Varför inte bara slänga sig upp på cykeln, ta med spade och hacka för att dra därifrån på en gång. Men av någon anledning hade han inte gjort det, det var som om han kände på sig att något var på väg att hända, något som skulle förändra hans liv.
Jag menar, han hade ju inte något speciellt liv att slänga sig upp på cykeln och dra iväg till heller.
Det var kanske det som drev honom så hårt, längtan efter det där som alla pratade om, längtan efter det som kunde ge honom vad han drömde om. Det var alltid så att om han funderade över saken kom han fram till att han inte hade något att förlora, alla tyckte förmodligen redan att han var lite vrickad som hade hållit på under så många år.
Han tog ett par spadtag till, och Klong, spaden träffade något hårt, han blev ivrig, skulle det vara falsklarm som så många gånger tidigare. Den var stor, den var tung, vad det nu än var så var den inte liten. Skulle det kunna vara?
Han böjde sig ner och borstade av jorden, vad han såg fick honom nästan att ramla baklänges, kunde det vara sant! Han nöp sig i armen.
Aj, det gjorde ont.
Det var sant han drömde inte. Det såg inte mycket ut för världen, men han kunde med en gång avgöra att den var av stort värde, råmaterialet var toppen.
Bibeln säger;
"Himmelriket är likt en skatt som är gömd i en åker. En man finner den och gömmer den, och i sin glädje går han och säljer allt vad han äger och köper den åkern.
Himmelriket är också likt en köpman som söker efter vackra pärlor. Och när han har funnit en mycket dyrbar pärla, går han och säljer allt vad han äger och köper den.
" Matt.13:44-46
Denna man hade under många år sökt den skatt han letat efter, men han gav inte upp. Han hade grävt och grävt för att dag efter dag bara konstatera att det inte hade hittat något annat än sten denna dag heller. Men han gav inte upp! Denna dag sökte han på rätt ställe och vad är det som händer, han hittar det han sökt efter, han hittar sin skatt.
Du har också sökt efter något i ditt liv, du kanske har sökt under många år. Du har så många gånger hittat de där falska skatterna, att det börjar att bli svårt att tro att du kan hitta den där riktiga skatten. Då har jag en glad nyhet åt dig i dag, du är på rätt plats och letar, du är på rätt plats och söker, skatten som ger dig en mening med ditt liv är inom räckhåll. Gräv bara lite till, ta bara några spadtag till här. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, det är precis det som krävs av dig för att du ska hitta din skatt, din mening med livet. Jesus älskar dig och Han är den skatt du letat efter, du kommer att finna Honom här, om du söker Honom av hela ditt hjärta!
Gud välsigne dig! / Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...