onsdag 21 april 2010

Vakna och tag plats!

Klockan var runt 10.00 på förmiddagen och den hade redan ringt flera gånger, han var väl medveten om tiden han skulle passa.
Första signalen hade hörts redan vid 8.00 tiden, men handen hade snabbt varit där för att stänga av larmet. Efter det hade proceduren upprepats ett antal gånger, ja, fler än vad han mindes, hälften av gångerna hade han varit så sömndrucken att han inte ens märkt att han stängt av klocklarmet.
Det var då han med ett ryck vaknade, satte sig hastigt upp i sängen, det var ljust ute, åh nej!!!!!
Han slängde en snabb blick på klockan för att konstatera faktumet, han var väldigt sen, väldigt sen.
Hur skulle han nu hinna? Hur skulle det nu gå?
Han tog sig för pannan och drog en djup suck, tåget skulle lämna perrongen om fem minuter.
Här sitter jag i sängen, otvättad, oklädd, och med 6 minuters snabb bilfärd dit.
Bibeln säger;
"Men i de dagarna, efter denna nöd, skall solen förmörkas, och månen skall inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens makter skall skakas. Då skall man få se Människosonen komma bland molnen med stor makt och härlighet. Och då skall han sända ut änglarna och samla sina utvalda från de fyra väderstrecken, från jordens ända till himlens yttersta gräns.
Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blivit mjuk och bladen spricker ut, vet ni att sommaren är nära. När ni ser allt detta hända, skall ni på samma sätt veta att han är nära och står vid dörren. Amen säger jag er: Detta släkte skall inte förgå, förrän allt detta händer. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall inte förgå. Men om den dagen eller den stunden vet ingen något, inte änglarna i himlen, inte ens Sonen, ingen utom Fadern.
Var på er vakt och håll er vakna, ty ni vet inte när tiden är inne. Det är som när en man reste bort. Han lämnade sitt hus och gav sina tjänare i uppdrag att sköta var och en sin uppgift. Portvakten befallde han att vara vaksam. Vaka därför! Ni vet inte när husets herre kommer, om det sker på kvällen eller vid midnatt eller på efternatten eller på morgonen. Vaka, så att han inte plötsligt kommer och finner att ni sover. Vad jag säger till er, det säger jag till alla: Vaka!"
" Mark.13:24-37
Bibeln varnar oss för att slumra och sova, när vi vet om att tiden är kort innan Jesus kommer tillbaka, kan vi inte hålla på att stänga av de väckningssignaler som vi får. Då kommer vi en dag att vakna med ett ryck, för att inse att det är för sent.
Idag har jag ringt i din väckarklocka, är du beredd att möta Gud idag. Tag chansen att göra dig beredd, Jesus står vid ditt hjärtas dörr och bultar. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta. Jesus älskar dig, Han ger dig frid och ro.
Gud välsigne dig! / Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...