söndag 11 april 2010

Guds namn #12

El Elion - Gud den Högste.
Vad säger Guds namn dig idag, sanningen att Gud är den högste, det finns ingen över Honom, allt ligger under Honom, Han regerar över allt.
"Välsignad vare Abram av Gud den Högste, skapare av himmel och jord! Och välsignad vare Gud den Högste, som har givit dina fiender i din hand!"" 1 Mos.14:18-24
"Ty du har sagt att HERREN är ditt skydd, du har gjort den Högste till din tillflykt. Ps.91:9
"Fastän han var till i Gudsgestalt, räknade han inte tillvaron som Gud såsom segerbyte utan utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt då han blev människa. Han som till det yttre var som en människa ödmjukade sig och blev lydig ända till döden - döden på korset.
Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren.
" Fil. 2:6-11
"Med denna kraft verkade han i Kristus, när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen, över alla furstar och väldigheter, makter och herradömen, ja, över alla namn som kan nämnas inte bara i denna tidsålder utan också i den kommande. Allt lade han under hans fötter, och honom som är huvud över allting gav han åt församlingen, som är hans kropp, fullheten av honom som uppfyller allt i alla." Ef.1:20-23
Gud står över varje namn, det finns inget namn på någon sjukdom eller något problem, som inte Guds namn står över, det är större och det segrar alltid.
Det innebär att varje sjukdom och varje problem har inget att sätta emot namnet Jesus, allt ligger under Gud, allt ligger under Honom.
Jag vill idag uppmana dig att ta tag i det namnet, släpp aldrig greppet om det, Jesus är din räddning, Han är vägen för dig. Glöm aldrig att Han har all makt och att Han alltid har en väg som leder dig ut ur varje förtryck, Han är din tillflykt.
Känner du inte Jesus, så har du möjligheten att börja göra det idag. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att söka Gud och att öppna ditt hjärtas dörr. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne dig! / Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...