måndag 5 april 2010

Jehova den fullkomlige

"Om jag talade både människors och änglars språk men inte hade kärlek, vore jag endast en ljudande malm eller en skrällande cymbal. Och om jag ägde profetisk gåva och kände alla hemligheter och hade all kunskap, och om jag hade all tro så att jag kunde flytta berg men inte hade kärlek, så vore jag ingenting. Och om jag delade ut allt vad jag ägde och om jag offrade min kropp till att brännas, men inte hade kärlek, så skulle jag ingenting vinna.
Kärleken är tålig och mild, kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst, den uppför sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tillräknar inte det onda. Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen. Den fördrar allting, den tror allting, den hoppas allting, den uthärdar allting. Kärleken upphör aldrig.
Men profetiorna skall upphöra och tungomålstalen skall tystna och kunskapen skall förgå. Ty vi förstår till en del och profeterar till en del, men när det fullkomliga kommer, skall det förgå som är till en del.
När jag var barn, talade jag som ett barn, tänkte jag som ett barn, och förstod jag som ett barn. Men sedan jag blivit man, har jag lagt bort det barnsliga. Nu ser vi en gåtfull spegelbild, men då skall vi se ansikte mot ansikte.
Nu förstår jag endast till en del, men då skall jag känna fullkomligt, liksom jag själv har blivit fullkomligt känd. Nu består tron, hoppet och kärleken, dessa tre, men störst av dem är kärleken.
" 1 Kor.13:1-13
"Nu består tron, hoppet och kärleken", i dessa tre fungerar vi som Guds barn på jorden.
"Ty vi förstår till en del och profeterar till en del, men när det fullkomliga kommer, skall det förgå som är till en del." De nådegåvor som Gud gett oss fungerar till en del här på jorden, men i himlen behövs de inte för där är allt fullkomligt, då skall de förgå.
Då behövs inte läkedom, för där är läkedom, då behövs inte profetiska uttalanden, då har de alla gått i uppfyllelse, då behövs inte kunskap, vi vet allt. Jorden är ofullkomlig och full av synd, Himlen är fullkomlig och fri från synd.
"Nu ser vi en gåtfull spegelbild, men då skall vi se ansikte mot ansikte." Nu ser vi inte saker helt klart, men i himlen skall vi se och förstå allt.
"Nu förstår jag endast till en del, men då skall jag känna fullkomligt, liksom jag själv har blivit fullkomligt känd." Då har vi inget mer att dölja, allt är uppenbart och klart, varje synd lagd i dagen, varje ord och tanke blivit vägd.
Vill idag uppmana dig att söka Jehova och öppna ditt hjärtas dörr, Han vill möta dig. Han vill ge dig frid och vila inför evigheten. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att böja dig för Gud och att öppna ditt hjärtas dörr. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne dig! / Johan

6 kommentarer:

Marie sa...

Tack, det blev jag välsignad av att läsa.

Marie sa...

Föreslår förresten att du samlar bloggserier som Guds namn eller Psaltaren under länkar i högermarginalen så att man snabbt kan få fram alla bloggposter i en serie.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Vad roligt att höra! Ska se vad jag hinner med och har kunskap till.
Gud välsigne dig! / Johan

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Har ordnat med lite etiketter hade visst 295st valde ut några.
Förresten passade även på att lägga ut en fråga på bloggen, svara gärna på den!
Gud välsigne er alla! / Johan

Marie sa...

Tjoho, här går det undan! :)

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Marie!
Det är klart att hittar man rätt mall fort så går det undan, den hette etiketter. / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...