måndag 12 april 2010

Psaltaren 8

HERRE, vår Herre, hur härligt är inte ditt namn över hela jorden. Det finns ingenstans på jorden där inte Guds namn är härligt, du kan ropa efter Gud var du än befinner dig och du kommer att finna Honom. Så härligt är hans namn, Gud ljuger aldrig, Han är sanningen.
I kväll var jag ute och gick under stjärnhimlen, det är så rofyllt att bara stå och titta på dem, hur mycket ljuvligare och härligare är då inte Gud som har skapat dem.
Man brukar säga att ett konstverk speglar konstnären, friden som jag upplever när jag tittar på stjärnorna, kan jag av egen erfarenhet säga, är bara en försmak av den frid som Gud vill ge till både dig och mig. Den frid Gud vill ge oss övergår vårt förstånd, den går inte helt att förklara, den måste upplevas.

"HERRE, vår Herre, hur härligt är inte ditt namn över hela jorden, du som har satt ditt majestät på himlen.
Av barns och spädbarns mun har du upprättat en makt för dina ovänners skull till att förgöra fiende och hämnare.
När jag ser din himmel, dina fingrars verk, månen och stjärnorna som du har skapat, vad är då en människa eftersom du tänker på henne, en människoson eftersom du tar dig an honom? En liten tid lät du honom vara ringare än Gud, med ära och härlighet krönte du honom.
Du satte honom till HERRE över dina händers verk, allt har du lagt under hans fötter: får och oxar, liksom vildmarkens djur, himlens fåglar och havets fiskar, allt som rör sig i haven.
HERRE, vår Herre, hur härligt är inte ditt namn över hela jorden!
" Ps. 8
Psalmisten David talar i denna psalm om Jesus som människosonen, David kan liksom se att en del av Gud blir människa och lämnar himlens härlighet, om än bara för en tid.
Under den tiden gick Han igenom allt som vi går igenom, men lever utan någon synd. Gud känner dig, Han vet vad du går igenom, du kan inte fly för Gud, du kan inte gömma dig för Honom. Han vill ge dig frid oavsett vilken situation du befinner dig i.
Känner du inte Jesus, så har du möjligheten att börja göra det idag. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att söka Gud och att öppna ditt hjärtas dörr. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne dig! / Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...