fredag 4 juni 2010

Israel en del av dig!

Det kanske är svårt att förstå, men bibeln säger att Gud inte har förskjutit sitt folk judarna, inte heller deras land Israel.
"Jag frågar nu: Har då Gud förskjutit sitt folk? Visst inte. Jag är själv israelit, av Abrahams ätt och av Benjamins stam. Gud har inte förskjutit sitt folk, som han tidigare har känt som sitt." Rom.11:1-2
Det gamla förbundet med Guds folk judarna fullbordades i det nya förbundet, Jesus.
"Om förstlingsbrödet är heligt, är degen helig. Och om roten är helig, är grenarna heliga. Men om nu några av grenarna har brutits bort och du, som är ett vilt olivträd, har blivit inympad bland dem och fått del av det äkta olivträdets feta rot, då skall du inte förhäva dig över grenarna. Men om du förhäver dig skall du veta att det inte är du som bär roten utan roten som bär dig.
Nu invänder du kanske att grenarna bröts bort för att du skulle ympas in. Du har rätt, för sin otros skull bröts de bort, men du står kvar genom tron. Var inte högmodig utan lev i fruktan. Ty om Gud inte skonade de naturliga grenarna skall han inte heller skona dig. Se här Guds godhet och stränghet: hans stränghet mot dem som föll, hans godhet mot dig, om du blir kvar i hans godhet, annars blir också du borthuggen. Men även de andra kommer att bli inympade, om de inte blir kvar i sin otro. Gud har ju makt att ympa in dem igen. Ty om du har blivit borthuggen från det vilda olivträd som du av naturen tillhörde, och mot naturen har inympats på ett äkta olivträd, hur mycket lättare kommer då inte dessa naturliga grenar att ympas in på sitt eget olivträd.
" Rom.11:16-24
De som tror på Jesus blir inympade från ett vilt olivträd (andra folk och nationer) in på det äkta olivträdet (Israel). Men bara för att du är inympad på trädet skall du inte tro att du är bättre, du kan lika lätt skäras bort igen och en av de naturliga grenarna ympas tillbaka in på din plats.
"Bröder, jag vill att ni skall känna till denna hemlighet, för att ni inte skall ha för höga tankar om er själva: förstockelse har kommit över en del av Israel och så skall det förbli, till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in. Och det är så hela Israel skall bli frälst, som det står skrivet: Från Sion skall Frälsaren komma och skaffa bort all ogudaktighet från Jakob. Och detta skall vara mitt förbund med dem, när jag tar bort deras synder." Rom.11:25-27
Bibeln säger så här;
"Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus." Gal.3:28
Det är ingen skillnad vi är ett i Kristus.
"I fråga om evangelium är de fiender för er skull, men i fråga om utkorelsen är de älskade för fädernas skull. Ty sina gåvor och sin kallelse kan Gud inte ångra. Ni var tidigare olydiga mot Gud, men har nu fått barmhärtighet genom deras olydnad. Så har nu också de varit olydiga för att de skulle få förbarmande genom den barmhärtighet som ni får. Ty Gud har gjort alla till fångar under olydnaden för att sedan förbarma sig över alla." Rom.11:28-32
På detta sätt blir du också en del av Israel när du tror på Jesus. Gud har inte förskjutit sitt folk Israel och Han har heller inte förskjutit dig!
Känner du inte Jesus, så har du möjligheten att börja göra det idag. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att söka Gud. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne er! / Johan

13 kommentarer:

Andreas sa...

Har du nåt att säga om detta med fartygskonvojen "Ship to Gaza"? Det som hände.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Andreas!
Ja, du, jag tycker att massmedia ger en allt för vinklad bild av konflikten, det är hemskt att människor behöver lida och dö, oavsett om det är palestinier eller israeler.

Men Israel erbjöd faktiskt skeppet att gå in i hamn och föra in hjälpsändningarna landvägen in!

Avsikten med skeppet var en helt annan än den de säger att det var, det visar handlingssättet.

Det kommer inte att sluta storma kring judarna och Israel, enligt bibeln kommer den sista stora striden att utkämpas mot och vid Israel. Det står att hela världens regeringar skall dra ut mot Israel.

Jag välsignar Israel och önskar dem fred och frid.
Jag ber för Israels motståndare, att de skall finna, den sanna Guden och få frid och därigenom också fyllas av kärlek, då finns inte plats för hat på någon sida.

Gud välsigne dig! / Johan

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Tillägg....
Givetvis ber jag även att judarna ska inse vem Jesus är, och vända om till Gud. Då finns det inte längre plats för hat på någon sida.

Andreas sa...

Ja det där att alla världens länder ska attackera Israel. Men det betyder då även USA och Sverige? Men hur ska USA kunna bli Israels fiende såsom de vurmar för Israels försvar?

Det verkar på vissa personer som de menar att det bara är Israels arabfiender som kommer att attackera Israel.

Ja det finns väl alltid en massa frågor om allt här i världen, men man måste ju fråga Johan för han vet allt, he he.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Nej, Andreas, jag vet inte allt. Men min Gud vet allt. Det är skönt att lita på Honom.

Exakt vad som sker och hur det kommer att ske vet ingen utom Gud och möjligen dem som Han uppenbarar det för, men lyssna inte för mycket på människor, vi kan ha fel. Lyssna istället på Gud och läs hans ord (bibeln).

När det gäller USA, blir frågan enkel, Om du har handflatan uppåt, hur snabbt och enkelt kan du inte vända den neråt?

Gud välsigne dig! / Johan

Andreas sa...

Tack för svar.

Ja Gud Han uppenbarar väl saker för de som förtjänar det höll jag på att säga.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Nej, Andreas, ingen förtjänar något från Gud, får vi något från Honom är det nåd.
Däremot måste vi lära oss att lyssna på Gud, lära känna hans röst.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Gud välsigne dig! / Johan

Andreas sa...

Men vad är det då som styr vem som får Guds nåd? Om man inte gör sig förtjänt av Guds nåd då?

Spelar det då ingen roll om man är snäll, duktig, rättfärdig eller orättfärdig?

Inte beror det väl på tur vem som får Guds välsignelse och nåd?

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Det är det som är grejen, att Gud älskat oss först medan vi ännu var syndare.
Det beror inte på hur snälla och duktiga vi är, "snällhet och duktighet" kanske kommer som en följd av att man blir frälst (börjar tro på Jesus och får förlåtelse för sina synder), men det är aldrig ett kriterie för att bli frälst.

Frälsningen kommer för att Gud älskar oss och att vi ödmjukar oss för Honom.

Kriteriet för frälsning är att vi ödmjukar oss inför Gud och bekänner våra synder, då är Han trofast och förlåter.

Bibeln säger att de ödmjuka skall besitta landet. Det är när vi ödmjukar oss inför Gud som Han kan tala till oss, det är då vi kan lyssna till Honom och det är då vi kan följa Honom.

Men ödmjukhetens väg är inte lätt att gå, livet är ingen dans på rosor, det var det inte för Jesus heller.

Gud välsigne dig! / Johan

Andreas sa...

Okej, då förstår jag nog lite bättre.

Andreas sa...

Förresten så ryktas det väl om att Iran ska skicka två skepp till Gaza, vad månde bliva...

Har du varit i Israel förresten Johan? (kommer inte ihåg om jag frågat). Jag har inte varit där, men skulle nog vilja nån gång, men det är lite otäckt med alla militärer och vapen i det landet.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Jag har inte varit i Israel, men skulle väldigt gärna åka dit någon gång, trots militärer. Tycker att det skulle vara både roligt och interessant, för mig känns det lite som ett hemland, det var ju där som Jesus föddes och gick.

Gud välsigne dig! / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...