torsdag 25 februari 2010

Döm inte!

Precis som Gud inte har bestämt för oss att vi ska drabbas av någon dom. Så har Han inte heller bestämt för oss att vi ska döma andra. Det är långt mycket bättre och skönare att kunna frikänna, att kunna säga; jag förlåter dig. Att leva ett liv i förlåtelse är svårt, men det är ännu svårare att leva ett liv i bitterhet som är följden av att inte förlåta. Bitterhet stjäl din glädje, det stjäl ditt hopp och det krossar din tro.
Bibeln säger:
"Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas uppåt er. Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga? Eller hur kan du säga till din broder: Låt mig ta bort flisan ur ditt öga, du som har en bjälke i ditt eget öga? Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga! Då kommer du att se så klart att du kan ta ut flisan ur din broders öga." Matt.7:1-5
Jesus älskar dig! Han frikänner dig om du väljer att tro på Honom. Denna länk leder till "Frälsningsbön", klicka här och läs den med ditt hjärta, då kommer förlåtelsen att komma in i ditt liv. Det kommer att vara lättare för dig att förlåta, eftersom du själv har blivit förlåten.
Gud välsigne dig! / Johan

5 kommentarer:

Andreas sa...

Jag tror att detta med att inte döma är Bibelns viktigaste budskap.(Ändå så är jag tyvärr bitter nuförtiden, men det är som det är).

Marie sa...

O ja! Vilken frihet det är att förlåta! Vilken gåva när jag upptäckte vilken lättnad det är att bara släppa taget om sin ilska mot någon och vilken lättnad det är att få vara barmhärtig!
Andreas: Jag har också varit bitter, på såväl Gud som människor. Hoppas att du också finner en väg ut ur besvikelsen.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Tack för komentarerna, när allting är som det är, finns det en möjlighet till förändring!

Gud välsigne er! / Johan

Jesus lever sa...

Att älska säger Jesus är det största man kan få göra. Vi ska inte döma, vi ska visa kärlek även om vi blir stötta och ledsna. Förlåta andra deras felsteg. Tänk vad Gud är god som kommer med Nåden i våra liv.
Tack Jonas för din sida.
/Maria

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Ja, Jesus pratade inte bara Han gick före och visade vägen. Han älskade oss så mycket att Han dog för oss, Han dog för dig, i ditt ställe. För att du skulle få liv. Tack för kommentaren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...