söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag!

Med målmedvetna steg gick han gatan fram, målet hägrade framför honom samtidigt som kylan bet hårt i hans kinder. Det var en kall och grå dag, åtminstone till det yttre. Han lyfte sin blick och möttes av den stilrena och tydliga skylten, sträckte fram sin hand och grep med ett fast tag om dörrhandtaget och tryckte sakta ner det.
Med ett gnisslande ljud sköt han upp dörren framför sig, och det välkända ljudet av entréklockan ringde i hans öron när han gick över tröskeln. Han kunde känna värmen komma emot honom som en våg och den ljuvliga doften letade sig sakta in i näsan, han slöt ögonen för en stund, kunde liksom se de vidsträckta fälten, som mil efter mil upprepade samma härliga färger.
Här inne var det vår, där ute var det vinter. Samma sak gällde hans hjärta, tankarna gick runt i hans huvud men avbröts plötsligt av att expeditens vänliga röst frågade: Kan jag hjälpa till med något?
Han öppnade genast sina ögon och blev medveten om att han nu befann sig i målet för sin vandring. Han samlade snabbt sina tankar och svarade: En bukett med tulpaner, blandat med något passande, tack.
Expediten plockade ut de mest utsökta tulpanerna blandat med lite gröna strån. Hon slog omsorgsfullt in dem i papper, och lite papper till och sa: Nu ska de väl klara kylan, ett tag i alla fall, var det bra så? Han nickade till svar. Då blir det 135kr. Han sträckte in handen i jackan för att ta fram plånboken, kände igen och igen i fickorna. Det kändes som om luften hade tagit slut i butiken, allt bara stod stilla, han funderade och funderade, plånboken var borta. En pinsam glöd började sprida sig inom honom och han riktigt kunde känna hur den röda färgen spred sig i hans ansikte, han bara stod där, visste inte vad han skulle säga och fick för den delen inte heller fram några ord. Har du blivit glömt plånboken? frågade expediten.
Bibeln säger:
"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv." Joh.3:16
Jesus har till skillnad från mannen i berättelsen redan betalt priset för den bukett Han vill ge dig. Och till skillnad från mannens bukett så kostade den mer än 135kr, den kostade Honom livet.
Allt detta för att Jesus älskar dig så mycket, vill du ta emot den bukett som Han vill ge dig. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs bönen med ditt hjärta, Jesus älskar dig och står där med sin bukett, ta emot den idag.
Gud välsigne dig! / Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...