onsdag 24 februari 2010

Uppmuntran, sök Gud!

Önskar uppmuntra dig idag, Jesus älskar dig! Vill bara säga att Gud inte har bestämt för oss att vi ska drabbas av någon dom. Han har bestämt att de som tror på Jesus vinner räddning och evigt liv. Låt oss vara klara i våra huvuden, ständigt tänka på vad Gud har gjort för oss och vad Han vill att vi ska göra! Styrk din tro med bön och bibelläsning, låt ditt ljus lysa, låt Guds ljus lysa genom dig. Du är värdefull!
"Men vi som hör dagen till, låt oss vara nyktra, iförda tron och kärleken som pansar och hoppet om frälsning som hjälm. Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus. Han har dött för oss, för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi är vakna eller insomnade. Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör." 1 Tess.5:8-11
Känner du inte Jesus eller känner att du har tappat din tro, sök Gud! Han vill låta sig finnas av dig!
"Sök HERREN medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära. Den ogudaktige må överge sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till HERREN, så skall han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall ge mycken förlåtelse." Jes.55:6-7
Bibeln lovar att om vi söker Gud så skall vi finna Honom, om vi söker Honom ärligt och helhjärtat!
"Men om ni där söker HERREN, din Gud, skall du finna honom, om du söker honom av hela ditt hjärta och av hela din själ." 4 Mos.4:29
Denna länk, leder till "Frälsningsbön", klicka här och läs den med ditt hjärta, det kommer att hjälpa dig att söka Gud, Jesus älskar dig!
Gud välsigne dig! / Johan

4 kommentarer:

Tony48 sa...

Släpp aldrig taget i det liv du funnit Johan.
När jag läser just dom här orden kommer jag att tänka på Benny Hinn (som jag f.ö skrev lite om på min blogg idsg) och hans livssituation som den ser ut just nu.
Vi talar ibland om en andra chans, ord som låter så bra, men det är inget som vi utifrån bibeln kan ge stöd för. Det är inte hur många vi faller som räknas utan att vi aldrig ger upp och reser oss upp igen som är det mest viktiga och fortsätter vårt lopp mot segerkransen.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Tack för din kommentar Tony, men jag förstår inte riktigt, bibeln talar om en andra chans, Gud är en förlåtande Gud som upprättar oss och ger oss nya chanser!
Så vitt jag förstår så har även du insett det, har jag fel eller har jag missförstått dig!
Önskar dig de rikaste välsignelser / Johan

Tony48 sa...

Ja, jag förstår vad du menar: Det jag är ute efter är det humanistiska tänkande som idag allt mer breder ut sig i vårt samhälle.

Guds nåd och kärlek är förbehållslös,det är inte det världen har att ge.
Däremot som en del totalt har missat hela poängen med, så ska vi självklarrt inte synda på nåden, dvs utnyttja Guds nåd till att ena dan syndar vi för att nästa be om hans förlåtelse igen, då har vi fullständigt missförstått vad det handlar om.
Så, nej, du har inte missförstått mig.
Som du säkert har sett skrev jag lite om just detta på min egen blogg:
Gud vill upprättelse för oss och det gäller för både ande, själ och kropp.

Gud välsigne dig!

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Tack för det, detvar skönt att jag inte hade missförstått dig! Givetvis blir det fel om vi med vett och vilja syndar för att vi vet att vi blir förlåtna. Bibeln talar ju inte alls om att man ska bete sig så.
Frid broder i Herren, och Gud välsigne dig / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...