tisdag 23 februari 2010

Tom plånbok!

Han pressade ner handen i den trånga fickan och fiskade försiktigt upp sin läderplånbok, med de två fingrarna som hade lyckats greppa den. Han öppnade den och började leta bland alla de plastkort som hans plånbok var fylld med. Där var det, kortet han hade letat efter, han drog ut det och förde det fram till bankomatens smala springa. Bankomaten slukade kortet på en gång och han slog med eftertanke in sin hemliga kod, siffra för siffra. 5, 7, 3, 1, OK.
Bankomaten accepterade koden och han gjorde sig redo att ta ut de pengar han var skyldig. 1500, OK, så kom meddelandet, "Summa ej tillgänglig", nu blev han nervös, han hade ju sagt att han hade pengarna, han försökte igen. 1500, OK, samma meddelande kom upp igen, "Summa ej tillgänglig", han avbröt kortuttaget och stoppade tillbaka kortet i sin plånbok igen. Därefter gick han igenom alla kreditkort, han hade i sin plånbok, men från alla gav automaten samma svar, "Summa ej tillgänglig". Han tänkte för sig själv att det måste vara något fel på denna maskinen, så han gick till de andra automaterna som han visste fanns i närheten, bara för att hans farhåga skulle bekräftas, där fanns inga pengar.
Bibel talar om det här:
"Du säger: Jag är rik, jag har vunnit rikedom och behöver ingenting, och du vet inte att just du är eländig, beklagansvärd, fattig, blind och naken. Jag råder dig att av mig köpa guld som är renat i eld, så att du blir rik, och vita kläder att skyla dig med, så att din skamliga nakenhet inte syns, och salva att smörja dina ögon med, så att du kan se. ..... Var därför ivrig och omvänd dig."
Det är aldrig roligt att uppleva det där att man blir nekad, att det inte finns några pengar på kontot. Man står där med lång näsa och man skäms. Samma känsla kommer att infinna sig hos oss, om vi inte har det rätt ställt med Gud, den dag vi står inför Honom. Om det visar sig att det vi skrytet med, inte har något värde i evigheten.
"Samla inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och där tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara." Matt.6:19-21
Jesus är en skatt värd mer än guld, sök Honom, sök hans rike
"Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också." Matt6:33
Denna länk leder till "frälsningsbön", läs den med ditt hjärta, börja din vandring mot Gud, istället för ifrån Honom, Jesus älskar dig!
Gud välsigne dig! / Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...