fredag 19 februari 2010

Har du gått i ide?

Tittade på min Facebook idag, Hasse hade postat "Har du gått i ide?" Då förde Gud mina tankar till att slumra och sova, att inte vara beredd.
Bibeln säger:
"Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv. Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret.
Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra. Ty de som sover, de sover om natten, och de som berusar sig är berusade om natten. Men vi som hör dagen till, låt oss vara nyktra, iförda tron och kärleken som pansar och hoppet om frälsning som hjälm.
Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus. Han har dött för oss, för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi är vakna eller insomnade. Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör." 1Thess. 5:1-11
Guds avsikt och vilja är inte att döma oss, Jesus har dött för oss för att vi ska bli frikända från domen. Problemet är att vi inte accepterar att Jesus vill företräda oss, och gör vi inte det så har vi ingen försvarsadvokat som vinner vårt mål. Priset för att Jesus skall företräda oss är att vi ger Honom vårt liv, att vi låter Guds Ande att leda oss.
Bibeln säger även:
"Vakna upp och håll dig vaken och stärk det som är kvar och som var nära att dö. Ty jag har inte funnit att dina gärningar är fullkomliga inför min Gud. Kom därför ihåg vad du har tagit emot och hört, och håll fast vid det och omvänd dig. Om du inte håller dig vaken skall jag komma som en tjuv, och du skall inte veta vilken stund jag kommer över dig." Upp.3:2-3
Så min uppmaning till dig idag är; Vakna upp ur din sömn, låt Jesus få bli en del av ditt liv. Du vet inte hur lång tid du har kvar tills du står där inför Gud i rättssalen; Kommer du att företrädas av Jesus, eller kommer du att dömas? Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs bönen med ditt hjärta, så accepterar du att Jesus blir din försvarare i Guds domstol. Jesus älskar dig, Han friar dig från domen.
Gud välsigne dig! / Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...