lördag 13 mars 2010

Ensam, men tillsammans med Gud!

Jesus går före för att visa oss exempel på hur vi ska göra, Jesus själv drog sig ofta undan för att i ensamhet ta tid i bön.
Det var vid dessa tillfällen som Han kämpade och brottades, men även då Han fick kraft, styrka och klarhet över hur Han skulle handla i olika situationer. Ett av de starkaste exemplen är när Jesus efter sista måltiden har gått till Getsemane;
"Sedan gick Jesus som vanligt ut till Oljeberget, och hans lärjungar följde honom. När han kom till platsen, sade han till dem: "Be att ni inte kommer i frestelse." Och han gick ett stycke ifrån dem, ungefär ett stenkast, och föll på knä och bad: "Fader, om du vill, så tag denna kalk ifrån mig! Men ske inte min vilja utan din." Då visade sig en ängel från himlen och gav honom kraft. Han kom i svår ångest och bad allt ivrigare, och hans svett blev som blodsdroppar, som föll ner på jorden. När han reste sig från bönen och kom till lärjungarna, fann han att de hade somnat av bedrövelse. Då sade han till dem: "Varför sover ni? Stig upp och be att ni inte kommer i frestelse. Medan han ännu talade kom där en folkhop. Han som hette Judas, en av de tolv, ledde dem, och han gick fram till Jesus och kysste honom." Matt.22:39-47
Att vara en lärjunge till Jesus innebär att följa Honom, och Hans liv visar tydligt på att det var viktigt att vara ensam i bön och samtal med Gud. Idag har vi även Bibeln som redskap, där vi kan se vad Gud vill och där kan vi få tilltal ifrån Honom.
Här följer ytterliggare exempel på när Jesus drog sig undan för att vara ensam;
"När Jesus fick veta det, drog han sig undan." Matt.12:15
"Men ryktet om Jesus spreds ännu mer, och stora skaror samlades för att lyssna på honom och bli botade från sina sjukdomar. Men han drog sig ofta undan till öde trakter och bad." Luk.5:16
" Jesus förstod att de tänkte komma för att med våld göra honom till kung, drog han sig undan upp till berget, helt ensam." Joh.6:15
Har du ännu inte lagt ditt liv i Guds händer, uppmanar jag dig att göra det, länken här leder till "Frälsningsbön". Klicka på den och läs den med ditt hjärta, så vill Gud börja bära dig! Jesus älskar dig, följ Hans exempel.
Gud välsigne dig! / Johan

2 kommentarer:

Andreas sa...

Har funderat på en sak under flera år: Folk har ofta ett kors runt halsen. Både kristna och okristna. Du vet ett kors i en halskedja, ett smycke kan man väl säga. Finns det nån speciell orsak bakom att ha ett kors på sig? Själv tänker jag på det som står i Bibeln t.ex. Matt 16:24 om att ta sitt kors på sig, är det därför folk har ett kors som smycke runt halsen, för att de då "bär sitt kors" på det sättet, eller vadå? Eller om smycket kan vara symboliskt för att bära sitt kors?

Har under en tid frågat på olika sidor om detta, men folk verkar inte vara intresserade att svara så värst mycket på det.

(Alltså vanliga kors som folk brukar ha på sig som dessa t.ex. :
http://www.uh-silver.se/images/Kors1.jpg .)

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Andreas!
Jag tror att många har ett kors runt halsen för att de tycker att det är fint, de flesta tror jag inte lägger någon större vikt vid Jesus. Personligen; skulle jag ha ett kors på mig så är det för att jag vill bekänna mig till Jesus, att jag tror på Jesus är ingen hemlighet, och det är inget som jag skäms för, snarare något jag är stolt över.
Så svaret på frågan för egen del är:
Jag bär inte ett kors för att symbolisera att ta upp sitt kors, utan snarare för att bekänna att jag följer Jesus, och att jag älskar Honom!
Gud välsigne dig! / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...