torsdag 4 mars 2010

Guds ord är sant!

Den som tror på bibeln ligger inte i lä, var istället stolt för att du tror på sanningen, bibeln är sann från första bokstaven till sista. Gud står alltid vid sitt ord, det kan vi lita på.
Jag vill bara uppmuntra er att fortsätta att tro på sanningarna som finns i bibeln, och är helt övertygad om att om vi följer bibeln så kommer det att gå bra för oss.
Ta t.ex. berättelsen om Noaks ark; Noak var en man som lyssnade på Gud, jag undrar vem som det gick bäst för, honom eller de som skrattade åt honom. Av berättelsen att döma kan vi enkelt se att Gud stod fast vid det ord Han gett Noak. Han räddade honom och dem som var med honom i arken från världens största naturkatastrof, de som hade skrattat åt honom gick alla under och dog.
Denna berättelse berättar rent historiskt vad som hände, och tittar vi noga på spåren i naturen, de arkeologiska utgrävningarna m.m. så kan vi faktiskt hitta stöd för att det verkligen hände (men det ska vi inte prata om här och nu).
Denna berättelse talar också om dopet, vattnet som sköljer bort ondskan från världen symboliseras i dopet då vi begraver vårt gamla liv, för att gå in i det helt nya livet med Kristus Jesus.
Berättelsen talar även om den sista tiden, tiden innan Jesus skall komma tillbaka. Då kommer människornas ondska att växa sig större och större, för att till slut leda till att Gud räddar dem som tror på Honom undan det värsta, rycker bort dem från jorden.
Det jag vill säga är att;
Sluta inte att tro på Guds ord (Bibeln) även om andra inte tror på det.
Sluta inte att följa Guds ord (Bibeln) även om andra inte följer det.
Sluta inte att tala om Guds ord (Bibeln) även om andra inte talar om det.
Guds ord är den kraft som som kan förändra ditt liv och rädda dig!
"Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, först juden och sedan greken." Rom.1:16
Har du inte tagit emot Jesus och gett Gud möjligheten att förändra dina situationer, har du chansen idag. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, Jesus älskar dig, Han vill ge dig tro, och låta din tro växa!
Gud välsigne dig! / Johan

2 kommentarer:

Andreas sa...

Funderade lite på nu hur det var på Noas tid. En man som bygger en jättestor båt bara sådär utan tecken på att det skulle komma en syndaflod, det måste ha sett helt knäppt ut. de trodde väl att han var en galning den där Noa.

Om någon gjort samma idag, visst hade folk hånat den med (?). Folk skulle väl tro att den var psykiskt sjuk eller nåt. Du vet Johan, allt ska vara psykologi i dagens värld.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Ja, Andreas, det var väl så då, att alla tyckte att Noa var helt knäpp, han gjorde ju något som ingen kunde förstå eller ville förstå.
Samma gäller idag, står man upp för Gud och Guds ord kommer alltid motgångar, men utan motgång kommer ingen framgång. Som det välkända citatet från Sally; "Man kan ju inte bromsa sig ur en uppförsbacke"
Gud välsigne dig! / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...