torsdag 11 mars 2010

Bli stilla!

Han satt ensam på sitt rum med dörren på glänt, där utanför kunde han höra hur mamma och pappa satt och pratade med sina gäster. Till en början var det inga livliga diskussioner, utan bara allmänt prat och lite skratt då och då. Så ringde det på dörren, det var dags för nästa gäst att komma, kvällen skulle bli lång, det kände han redan från början.
Dörrklockan ringde flera gånger till, det var som om gästerna aldrig skulle sluta att komma, det kändes så i alla fall. Ljudnivån och diskussionerna blev högre och högre, samtidigt som slamret från bestick och tallrikar skar igenom. Även musiken som spelades bidrog till det kaos han upplevde. Det var omöjligt att försöka koncentrera sig på något över huvud taget. Han la sig på sängen och trycket kudden hårt mot öronen, men trots det hördes ljuden tydligt ändå.
Jag som hade tänkt att läsa och skriva en liten stund tänkte han för sig själv. Även om viljan fanns där, hade all inspiration och skaparglädje försvunnit, den var som bortblåst. Så kom han på det, han hade ju glömt att stänga dörren.....
Bibeln säger;
"Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig. Och när ni ber skall ni inte rabbla långa böner som hedningarna. De menar att de skall bli bönhörda för sina många ords skull. Var inte som de. Er Fader vet vad ni behöver, innan ni ber honom om det." Matt.6:6-8
Guds ord säger även;
"Bli stilla och besinna att jag är Gud, upphöjd bland hednafolken, upphöjd på jorden." Ps 46:11
I dag finns det så mycket som drar vår uppmärksamhet bort ifrån Gud. Det är viktigt att vi stänger vår dörr emellanåt och tar oss tid för att läsa Guds ord och för att be, att vi tar tid för att lyssna på vad Gud vill säga oss.
Gör vi inte det så kommer vi aldrig att lära känna Guds röst och den ständiga strömmen av av sorl, information och intryck kommer att kväva vår relation med Gud.
Hitta den plats och den tid, då du kan dra dig undan för att söka Gud i ensamhet, det kommer du att må bra av, det kommer din Gudsrelation att må bra av. Känner du inte Jesus, kan du klicka på denna länk, och läsa den med hjärtat. Jesus älskar dig Han har tid för dig, har du tid för Honom?
Gud välsigne dig! / Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...