fredag 26 mars 2010

Guds namn #5

Jehova Rapha - Jag är den Jag är din läkare.
Vad talar Guds namn om för dig idag, det ger dig hopp och tro om att Gud kan och vill ge dig hälsa och läkedom. Gud är läkedom och hälsa, det talar hans namn om. Kommer vi till Honom vill Han uppenbara sig för oss som just vår läkare, när vi behöver det.
Hela bibeln från Moseböckerna till Uppenbarelseboken talar om under, den talar om mirakler, den talar om hur människor blivit friska. Vet du vad, Gud Han förändras inte, och det gör inte heller hans vilja. Han vill läkedom och hälsa för oss, Han vill att vi ska vara friska.
Så jag kan bara uppmuntra dig att söka Gud som din läkare, Han kan och vill göra dig frisk.
""Om du hör HERRENS, din Guds, röst och gör det som är rätt i hans ögon och lyssnar till hans bud och håller alla hans stadgar, skall jag inte lägga på dig någon av de sjukdomar som jag lade på egyptierna, ty jag är HERREN, din läkare.""2Mos.15:26
"Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade HERREN på honom." Jes.53:4-6
"Och våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade. Ni var som vilsegångna får, men nu har ni vänt om till era själars herde och vårdare." 1Petr.2:24-25
"Och allt folket ville röra vid honom, eftersom kraft gick ut från honom och botade alla." Luk.6:19
Vänd dig till Gud och öppna ditt hjärtas dörr, Han vill möta dig. Han är din läkare, Han vill göra dig frisk både till kropp, själ och ande. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att vända dig till Gud och att öppna ditt hjärtas dörr. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne dig! / Johan

3 kommentarer:

Andreas sa...

Ja, det är intressant detta med bot och läkande. Det sägs väl att folk blir botade av bön ibland, och ibland inte. Jag fattar inte riktigt varför Gud inte alltid i sånt fall botar människor? Ett svar jag kan tänka mig är att folk har för svag tro när de ber. Ett annat svar kan vara att Gud inte är nån "myntmaskin", alltså nån maskin som man lägger i ett mynt i så att boten kommer bara sådär.

På sidan "apg 29", därinne på bloggen, där brukar en viss person (som säger sig vara kristen dessutom) alltid skriva att det inte finns några verifierade fall av botade personer på bönemöten, alltså medicinskt verifierade botade. Plus att samme person alltid brukar säga att "triviala" fall inte riktigt duger som bevis (så förkylningar duger tydligen inte som exempel). Han menar tydligen att det ska vara vetenskapligt verifierat. På sätt och vis förstår jag att det kan verka konstigt att inga verifierade fall finns (om det nu är som han säger). Men vet du Johan, folk de tror ju inte på nånting i alla fall.

Folk de brukar klaga på såna förkunnare som t.ex. Benny Hinn, och Todd bentley, och de ifrågasätter de botanden de sägs ha gjort. Och det kan jag förstå att man blir misstänksam. Men folk verkar ju knappt vilja tro ens?

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Andreas!
Jag vill understryka det som jag i mitt inlägg skrivit, Guds namn talar om för oss att Han är vår läkare, bibeln säger oss inte att det är människor som gör människor friska när man ber för varandra, det är Gud som är vår läkare.

Detta gäller också Benny Hinn och Todd Bentley, jag vill understryka att de kan inte göra människor friska, (inte ens de själva påstår att de gör människor friska) endast Gud kan göra det, däremot använder Gud ofta människor som redskap för att förmedla läkedom.

För det andra så vill jag med bestämdhet dementera detta falska och med sanningen inte överensstämmande påstående, det finns visst läkarintyg som bevisar att Gud gör människor friska.

Känner personligen en man som Gud har gjort frisk från bl.a. HIV (en obotlig sjukdom), detta har han läkarintyg på.

Vad gäller att Gud inte gör alla friska, detta har jag inget svar på, jag vet att Gud vill hela alla. En trolig förklaring kan vara öppenheten för vad Gud kan och vill göra, längtan efter Gud samt att Guds tid inte alltid är vår tid!

Ett vet vi och det är att Jesus älskar oss, Han vill göra hela människan frisk och det viktigaste av allt är inte om vår kropp är frisk utan att vår ande är det.
Det är anden som blir frisk när vi tar emot Jesus i vårt hjärta, vi blir då hela människor, vi får frid med Gud!

Gud välsigne dig! / Johan

Andreas sa...

Tack för ditt långa svar (som stärkte mig i tron).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...