onsdag 10 mars 2010

Het sand, sann längtan!

Vinden kändes till en början inte särskilt mycket, det var mer som en lätt bris som smekte henne i håret. Det var utlovat en skaplig vind och hon hade rest långt för att få uppleva detta tillfälle. Temperaturen i luften var varm, luftfuktigheten hög, man behövde inte göra något för att känna hur svetten lackades över hela kroppen.
Hon gick sakta bort mot sitt mål och lät sandalerna glida av fötterna när hon kom fram till slutet av asfalten. Att sätta fötterna i den enormt varma sanden, var inte vad hon hade räknat med, hon gick med raska steg fram mot havet där sanden svalkades av vågorna. Men inte ens vattnet hjälpte särskilt mycket, stranden tog med jämna mellanrum emot vågorna som sakta slog emot den. Lyssnade man noga lade man märke till att mellanrummet mellan att vågorna slog in mot stranden minskade, om inte mycket så lite. Det kändes i vinden också, den ökade sakta i styrka.
Där stod hon och spejade ut över havet. Nu, nu, hon kunde känna hur vinden liksom fick en extra fart, det var som om den hade varit instängd i ett osynligt rum för att sedan ha släppts lös. Längs horisonten kunde hon se att vågorna ökade i storlek och det dröjde inte länge innan hon även upplevde det där hon stod i vattenbrynet. Vågorna gick längre och längre upp på benen. Det var detta hon väntat på, det var detta hon hade rest hit för.
Hon kände hur adrenalinet började pumpa i blodådrorna, och greppet om brädan hon stod och lutade sig mot blev allt stadigare. Hon var fast besluten, denna dagen skulle bli den bästa i hennes liv, denna dagen skulle ta henne till nya höjder, nya äventyr och nya upplevelser.
Hon la sig ner på brädan och sköt ifrån med foten, började paddla ut, bort från stranden och säkerheten, bort från tryggheten av att alltid ha fast mark under fötterna. Hon visste av erfarenhet att bara hon höll sig kvar på brädan skulle allt gå bra, bara hon var fast förankrad i den, så att hon inte förlorade brädan om hon skulle tappa balansen och hamna i vattnet.
När hon kommit tillräckligt långt ut, till den plats där vågorna reste sig upp ur havet, såg hon den plötsligt, vågen hon alltid drömt om. Hon fick bråttom och paddlade fort upp längs med vågen och när hon var i rätt läge så reste hon sig sakta och försiktigt upp, för att behålla balansen i den nu mycket starka vinden och de riktigt stora vågorna. Detta var ögonblicket hon drömt om, det var som om allt annat slutade att existera, hennes fokus var på en saker, brädan. Förde den sig rätt på vågen och om hon hade rätt position på den skulle en av hennes drömmar snart gå i uppfyllelse.
Bibeln säger;
"Han vill låta er träda fram inför sig heliga, fläckfria och oförvitliga, om ni verkligen står fasta och väl grundade i tron och inte låter er rubbas från hoppet i det evangelium som ni har hört och som har predikats för allt skapat under himlen och som jag, Paulus, har blivit satt att tjäna." Kol.1:22-23
Guds ord säger också;
"Utan uppenbarelsen går folket vilse, lycklig är den som tar vara på Guds undervisning." Ordsp.29:18
Stå fast i din tro på Jesus, grunda den noga i Guds ord, låt dina drömmar få leva tillsammans med din tro, det är då de fullbordas på rätt sätt. Gud vill hjälpa dig och det är Han som har lagt ner drömmarna i dig.
Känner du inte Jesus vill jag uppmana dig att klicka på denna länk och läsa den med ditt hjärta. Jesus älskar dig och vill låta dina drömmar väckas till liv igen. De finns där för att du ska sträcka dig mot dem och fullborda dem tillsammans med Honom.
Gud välsigne dig! / Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...