lördag 10 juli 2010

Nya tag

Hej!
Det var längesedan jag skrev nu.
Jag har bestämt mig för att inte skriva lika ofta, kanske en eller ett par dagar i veckan.
Vilken / vilka dagar är bäst tycker ni?
Svara gärna genom att kommentera.
Ett ord på vägen:
"Jag väntar på HERREN, min själ väntar, och jag hoppas på hans ord." Ps 130:5
Känner du inte Jesus, så vill jag gärna hjälpa dig att ta de första stegen mot en levande relation med Gud. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att söka Gud och att öppna ditt hjärtas dörr. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne dig! / Johan

4 kommentarer:

Andreas sa...

Oj visste inte du hade skrivit nytt.

Ja det är nog jobbigt att skriva jämt. Har själv ingen blogg men kan nog tänka mig in i det hela.

Men måste man ha vissa speciella 'skrivdagar' då? Går det inte att skriva lite då och då utan "regler"? Bara en fråga.

En sak som folk kanske glömmer är att man kanhända inte behöver skriva jättelånga artiklar hela tiden, ibland kanske det räcker med litet.

På tal om vilka dagar hit och dit i alla fall. De tråkigaste dagarna tycker jag är måndagar och söndagar. På söndagarna händer det ingenting och allt känns så "dött", och måndagarna är jobbiga för då måste folk gå till skolan eller arbetet eller dylikt. Så kanhända folk behöver extra kraft de dagarna, och kraft från Guds ord är nog inte fy skam (speciellt inte om det kommer från en viss "Johan" som borde bli författare...) .


/Hej.

PS: Hoppas du fått lite sol i sommar. DS

Anders Branderud sa...

Jag vill kommentera om "frälsning".

Kristna säger att alla har syndat och att ingen kan bil rättfärdiggjord genom Moseböckerna.

Precis som de flesta argument, så börjar många kristna argument med ett element av sanning innan det förleder dess efterföljare in i non-sequiturs och andra logiska fel.Det är sant att en “människa inte är rättfärdiggjord genom lagen”. Människor kan inte rättfärdiggöra sig själv genom hans eller hennes hållande av direktiven i ”Moseböckerna” ′(vilket är vitt skilt från den hellenistiska och kristna koncepten av ”lagen”.), eftersom ingen människa kan vara perfekt. Kristna arbetar under den missuppfattningen, att trots citat som deklarerar att alla har syndat och att allas goda arbeten inte är bättre än en menstruerandes duk, ”så fattar inte judar det”.

Emellertid, sanningen är den chockande motsatsen att det är kristna som fortfarande inte förstår det: Ortodoxa (fariséeiska) judar har aldrig förlitad sig på att hålla direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt till det bästa av sin förmåga för att få en plats i himmelriket! Ortodoxa judar förlitar sig på ki•pur [not 1]′ i Skaparens nåd (inte en “människo-gud”) för det. Men det finns fler dåliga nyheter för kristna: Skaparen gör det krystallklart i Hans ”Moseböcker” [3] att Han inte kommer att förse med ki•pur′ för den som medvetet bryter mot direktiven i ”Moseböckerna”′!!! Så de som inte gör sitt bästa att hålla direktiven i ”Moseböckerna” ′kvalificerar inte för kipur och, således, får INTE "frälsning" eller evigt liv!!! Inga kristna, som per definition förkastar direktiven i ”Moseböckerna” i dess odelbara helhet får kipur och utan kipur —som kristna så skenheligt predikar – får ingen ”frälsning” eller evigt liv.” [4]

Messias - Ribi Yehoshua var en människa ingen människo-gud.. Och det är Skaparen man ska ha en relation med enligt den judiska Bibeln inte J*sus.

Noter:

1. “A wiping-on (an Torah [2]-transgression-blotting agent) or wiping-off, sopping-up or blotting-up (av en överträdelse av direktiv i “Moseböckerna)”

2.”Moseböckerna”

3.Det bekräftas även i den judiska Bibeln (som kristna kallar “GT”) med många verser på hebreiska: “Jesaja” 1:17-18, Hesekiel kapitel 18, m.fl.

4.Läs hela artikeln: http://bloganders.blogspot.com/2010/08/paulus-ord-i-galaterbrevet.html

Marie sa...

Anders, du får kanske bara ta och acceptera att vi kristna helt enkelt inte tror på det du tror? Liksom jag inser att muslimer har en annan tolkning av Jesu lära och Moses? Själva definitionen av vem som är kristen eller ej handlar ju om tro på Jesus som Gud eller frånvaro av tro på Jesus som Gud. Det är knappast något nytt du kommer med.

Dessutom kan du inte vänta dig att en kristen ska tolka GT/den judiska Bibeln utifrån GT/djB. Självklart tolkar vi GT utifrån NT. Det gör kristna. Inget nytt under solen, med andra ord.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Andreas, Anders och Marie!
Andreas; Jag tar vara på ditt råd, och skriver lite då och då. Och ja, jag har fått lite sol i sommar!

Anders; Välkommen, har skrivit ett inlägg om Frälsningen idag!

Marie; Tack.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...