tisdag 18 maj 2010

Tungotal något för alla kristna?

Vem är tungotalet till för?
Är det bara för en utvald liten skara eller är det för alla?
Frågorna hopar sig kring denna för många kontroversiella fråga.
Trotts meningsskiljaktigheter som finns kring den, skulle jag vilja visa på vad bibeln säger.
Bibeln är ju trotts allt Guds ord, och om vi kan hitta svaret på denna fråga någonstans borde det vara just i bibeln.
Vad säger bibeln?
"Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala." Apg.2:4
De uppfylldes alla av den Helige Ande och började tala främmande språk. Utesluter denna vers någon av de som var samlade?
"Den som talar tungomål uppbygger sig själv, men den som profeterar uppbygger församlingen." 1Kor.14:4
Att tala i tungor är den enda själviska gåvan, den är först och främst till för att bygga upp dig själv med. Och om det nu är så att den är till för att bygga upp oss själv med, skulle då inte alla kunna få del av den gåvan?
Skulle en del hamna utanför?
Stänger Gud ute dem som vänt om från synden och söker hans välsignelser?
Är det några få förunnat att kunna bygga upp sig själva, medans andra får sitta där svaga utan samma möjlighet?
Är Gud verkligen sådan?
"Jag tackar min Gud, jag talar tungomål mer än ni alla." 1Kor.14:18
Paulus säger att han talar i tungor mer än ni alla. Skulle det då finnas någon som inte alls hade möjlighet att tala tungor?
Vad jag kan se så finns det inget bibelord som säger att inte alla kristna med en levande tro på Jesus, kan få del av gåvan att tala i tungor!
Jag vill citera en vers från Lukas evangelium;
"Jag säger er: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. Finns det bland er någon far som skulle ge sin son en orm när han ber om en fisk, eller en skorpion när han ber om ett ägg? Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?" Luk.11:9-13
Vill fortsätta att uppmana dig att söka Gud och att be Honom om att bli fylld av den Helige Ande, ge inte upp, jag ber med dig, låt oss söka Gud för att få uppleva mer av Honom, Han har lovat att svara oss!
Känner du inte Jesus, så har du möjligheten att börja göra det idag. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att söka Gud. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne dig! / Johan

3 kommentarer:

Andreas sa...

Ska du till Jesus-manifestationen då Johan?

Själv hade man väl varit lite sugen, men det kostar ju att åka upp också. Hörde du talas om det där tåget "Himlatåget" förresten? Tre tåg går väl från olika delar av Sverige till manifestationen. För mig hade det nog blivit billigast 499 kronor för att åka det tåget (699 kr för förstaklass). Folk säger det är billigt, men de som säger det kanske har det gott ställt.
(Tur att vi har Johan som lovat ge alla svenskar som vill resa förstaklassbiljetter).

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Andreas!
Nej, jag ska inte dit, men det hade varit roligt och spännande. Förstaklass är lite väl överskattat, personligen tycker jag inte att det är värt 200kr.
Men åk du, och kommentera eller maila mig om hur det var. Jag kan lägga in det som ett inlägg om du vill, kunde varit spännande.
Måste bara kommentera din parentes så att ingen tror att det förhåller sig så som du skriver.

(Det som står innanför parentesen i inlägget ovan, är Andreas humorinslag :-), det ligger ingen sanning i just de orden.)

Gud välsigne dig Andreas! / Johan

Andreas sa...

Äsch, det kostar ju att åka, så tror inte det blir men helt säker är man väl inte. Men du, visst är det väl så att "det är tanken som räknas", som det heter?

Ensam är ju inte så roligt att åka heller.

/Hej.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...