tisdag 25 maj 2010

Igår, idag och i evighet!

Att tro på Jesus, är att vila i vissheten om vem Gud är. Utan Jesus är livet inte mycket till liv, åtminstone är det så som jag upplever det.
Jesus är mitt ursprung, Han är min samtid, och Han är min framtid.
  1. Jesus är ordet som skapade människan i begynnelsen.
    "I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud. Genom honom har allt blivit till, och utan honom har inget blivit till, som är till. I honom var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det." Joh.1:1-5

  2. Jesus är den som uppehåller mig och ger mig frid idag.
    "Jag är den sanna vinstocken, och min Fader är vingårdsmannen. Varje gren i mig som inte bär frukt skär han bort, och varje gren som bär frukt rensar han, för att den skall bära mer frukt. Ni är redan nu rena i kraft av det ord som jag har talat till er. Förbli i mig, så förblir jag i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv, utan endast om den förblir i vinstocken, så kan inte heller ni det, om ni inte förblir i mig. Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, bär han rik frukt, ty utan mig kan ni ingenting göra. Om någon inte förblir i mig, kastas han ut som en gren och torkar bort, och man samlar ihop sådana grenar och kastar dem i elden, och de bränns upp. Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det. Min Fader förhärligas, när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar." Joh.15:1-8

  3. Jesus är den som i framtiden kommer att komma tillbaka för att totalt regera över alla och mig.
    "Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren.


Allt kan sammanfattas i denna mening, Jesus förändras inte, det är en trygghet;
Människor kommer och går, men Jesus består.
Bibeln säger;
"Jesus Kristus är densamme i går och i dag och i evighet." Hebr.13:8
Känner du inte Jesus, så har du möjligheten att börja göra det idag. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att söka Gud. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne dig! / Johan

2 kommentarer:

P-O.S sa...

Oj vad du är produktiv.
Jättebra inlägg allihop.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej P-O!
Roligt att du följer min blogg.
Tack för din kommentar, den var uppmuntrande.

Gud välsigne dig! / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...