lördag 22 maj 2010

Avsnitt ur "Vandra med Jesus"

Att bli andedöpt och tala i tungor.

Den Helige Ande är Hjälparen, Han som hjälper dig i ditt kristna liv, Han som hjälper dig att följa Jesus, Han som påminner dig om vad Gud har sagt, Han som talar till dig i ditt hjärta.
Den Helige Ande har varit verksam i dig, redan innan du har beslutat dig för att tro på och följa Jesus.

Han är den som drar dig till Jesus, Han är den som fyller dig när du väljer att tro på och följa Jesus.

Den Helige Ande är den som hjälper dig att förstå bibeln (Guds ord), Han gör det levande, så att det blir mer än bara ord.

Att tala i tungor (ett språk som inte ens du själv utan bara Gud förstår) är ingen nödvändighet för att vara frälst (tro på och följa Jesus), däremot är det en otroligt stor hjälp i din kristna vandring, det ger en stor inre styrka och en förvissning om att Gud är en verklighet.

Alla som tror på och följer Jesus, kan bli "döpta" i (översköljda av) Den Helige Ande, och få ett eget bönespråk (att tala i tungor), det du behöver göra är att be om det igen och igen tills du känner de första riktigt konstiga orden börja komma från ditt inre. (Så här kan det låta när jag ber i tungor; "La mashanti kora mescheria". Konstiga ord som jag inte förstår, men Gud förstår dem, och de ger mig styrka.) Tungotal börjar ofta med bara ett ord, får du bara ett ord använd det ofta, det kommer flera.

Bibeln säger:

"Finns det bland er någon far som skulle ge sin son en orm när han ber om en fisk, eller en skorpion när han ber om ett ägg? Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?" Luk.11:11-13

"Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram,..." Joh.7:38

Känner du inte Jesus, så har du möjligheten att börja göra det idag. Länken här leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, den hjälper dig att söka Gud. Jesus älskar dig och vill uppenbara sig för dig!
Gud välsigne dig! / Johan

Läs hela "Vandra med Jesus" här.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...