lördag 30 januari 2010

Mörkt ute - Ljust inne!

Tänk dig det mörkaste mörker, ja, det räcker kanske att du går in i en garderob. Där finns det inga fönster, lampan är släkt, springor och nyckelhål är tätade. Ganska så mörkt, om du nu befinner dig i en sådan garderob som jag just beskrev, så kan du inte läsa det här, det är för mörkt. Så för att göra det lite mer spännande så behåller vi samma mörker och flyttar oss ut mitt i skogen. Vad händer om du börjar att gå och treva dig fram i detta mörker. Till en början kanske det går bra, men så småningom, ja förr eller senare, kommer du att stöta på problem, ramla, snubbla, gå vilse, skada dig, beklaga dig och till slut ge upp. Då hade det varit bra med åtminstone en liten ficklampa.
Bibeln talar om det så här:
"Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig." Ps.119:105
Bibeln är Guds ord, det fungerar som en lampa för oss, som en hjälp på vårt livs väg/stig. Vill vi komma rätt, gå rätt, leva rätt, välja rätt och få styrka så att vi inte sätter oss ner och ger upp, är bibeln nödvändig för oss i denna mörka och ondskefulla värld. Bibeln ger oss ljus och frid i vårt inre, trotts att det är mörkt och oroligt runt omkring oss, den ger oss hopp och tro, trotts hopplöshet och omöjliga omständigheter. Bibeln säger även:
"Jesus talade åter till dem och sade: "Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus."
Jesus vill vara ditt ljus, Han vill hjälpa dig att komma rätt i livet, Han vill hjälpa dig att nå det mål du är ämnad för, himlen.
"Se därför till att ljuset i dig inte är mörker. Om hela din kropp har ljus och ingen del ligger i mörker, då får den ljus helt och hållet, som när ljuset från en lampa lyser på dig med sitt klara sken." Luk.11:35-36
Låt Jeus och bibeln bli ditt ljus idag, låt dem leda dig och hjälpa dig.
Länken här den leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta så kommer det sanna ljuset att börja lysa upp din värld inifrån. Jesus älskar dig, Han är ditt ljus!
Gud välsigne dig/ Johan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...