lördag 30 oktober 2010

Varifrån skall min hjälp komma?

Denna fråga ställer jag åtminstonne till mig själv många gånger, och fast jag vet svaret, så verkar det ändå som att det krävs en fråga!
Jag var ute och motions-sprang i veckan, i mina vantar finns en ficka där man kan förvara sina nycklar. Jag låste dörren, stoppade i nyckeln i fickan i vanten, försökte få ordning på mina hundar och sprang iväg. Efter lite mer än en kilometer, kommer jag plötsligt att tänka på min nyckel. Till min fasa ligger den inte längre kvar i fickan på vanten.

Varifrån skall min hjälp komma?

Genast började jag att be, vände tillbaka samma väg som jag hade kommit för att leta, så desperat man blir. En halvtimme senare har jag nästan givit upp, och börjat tänka; Ska jag behöva byta lås? Vad kostar det? Vad ska min fru säga? Hon kommer inte att bli glad? Hur kunde du vara så oförståndig?

Frågor av tvivel är aldrig bra, nej, Gud nu får du hjälpa mig, jag kan inte hitta nyckeln själv, hjälp mig, jag behöver dig och jag behöver verkligen den där nycklen! Så några steg längre fram, där låg den, jag hade letat flera gånger på det stället tidigare. Men Gud är god och genom Hans nåd så hittade jag min nyckel. TACK JESUS ATT DU HÖR BÖN OCH SVARAR!

Nu kanske du säger att det där är väl inget, och jag kan verkligen inte hålla med dig, det betydde väldigt mycket för mig, och jag har varit med om liknande tillfällen tidigare, då saker försvunnit för mig, men som jag genom bön och vägledning från Gud hittat igen.

Vad vill du säga med detta Johan, jo, för Gud är ingenting omöjligt, ingenting. Det finns inget som är för stort för Gud och inte heller något som är för litet för Honom, Han bryr sig om hela oss, inte bara en liten del av oss, utan hela oss.

Låt ditt svar på frågan: Varifrån skall min hjälp komma?, vara att du söker Gud och ber Honom om hjälp, ge inte upp, fortsätt, och när tvivel kommer, slå ner det, slå ner det med Guds eget ord:

"1 Jag lyfter mina ögon upp till bergen.
Varifrån skall min hjälp komma?
2 Min hjälp kommer från HERREN, som har gjort himmel och jord.
3 Inte skall han låta din fot vackla, inte slumrar han som bevarar dig.
4 Nej, han som bevarar Israel, han slumrar inte, han sover inte.
5 HERREN bevarar dig, HERREN är ditt skydd
på din högra sida.
6 Solen skall inte skada dig om dagen,
och inte månen om natten.
7 HERREN skall bevara dig från allt ont,
han skall bevara din själ.
8 HERREN skall bevara din utgång och din ingång
från nu och till evig tid.
" Psaltaren 121


Jag kan inte nog tacka Gud för allt gott som Han har gett mig och ger mig varje dag, att känna Jesus är värt allt för mig!

Jag vill idag ge dig möjligheten att överlåta dig till Gud och ta första steget mot en levande relation med Honom. Klicka på denna länk och läs "frälsningsbönen" med ditt hjärta (mena det du säger), så tar du första steget mot Gud, Jesus älskar dig!
Gud välsigne er! / Johan

3 kommentarer:

Andreas sa...

Men tänk om du inte kommit in igen då? Om du inte hittat nyckeln? Stått ute och fryst då eller?

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Ja du, Andreas, den frågan ställde jag mig också.
Men, nu tackar jag Gud att jag slapp få reda på det.

Anonym sa...

Jag har alltid fått hjälp när jag bett Jesus,då jag inte hittat någonting!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...