måndag 13 september 2010

Torr bakom öronen!

Stegen var trötta och tunga, fötterna sjönk flera centimeter varje gång som kroppstyngden placerades på dem. Det skavde i skorna, det knastrade mellan tänderna. Han satte vattenflaskan mot läpparna och tippade den uppåt och böjde huvudet bakåt så långt han kunde, men inte en droppe nådde hans torra läppar, flaskan var kruttorr och hade varit det de senaste timmarna. Det var mer en reflex eller en djup önskan att vattnet skulle på något mirakulöst sätt ha kommit tillbaka in i flaskan. Och det var just det han längtade efter, vatten, skugga och vila. Han hade vandrat i timmar, med sand, sand och åter sand så långt ögat kunnat nå. Sand under skorna, sand i skorna, sand på kläderna, sand under kläderna, sand i håret, sand i munnen, sand, sand och åter sand.
Solen gjorde det inte bättre med sin hetta och inte ens ett enda moln på himlen. Det enda han hade kvar var hoppet.
"1 En psalm av David när han var i Juda öken. 2 Gud, du är min Gud, tidigt om morgonen söker jag dig. Min själ törstar efter dig, min kropp längtar efter dig i ett torrt land som försmäktar utan vatten. 3 Jag söker dig i helgedomen för att se din makt och härlighet. 4 Ty din nåd är bättre än liv, mina läppar skall prisa dig. 5 Jag skall lova dig så länge jag lever, i ditt namn skall jag lyfta mina händer. 6 Min själ blir mättad av utsökta rätter. Med jublande läppar lovsjunger min mun, 7 när jag kommer ihåg dig på min bädd och tänker på dig under nattens timmar. 8 Ty du är min hjälp, under dina vingars skugga jublar jag. 9 Min själ håller sig till dig, din högra hand uppehåller mig. 10 Men dessa som står efter mitt liv och vill förgöra det, de skall fara ner i jordens djup. 11 De skall överlämnas åt svärdet, de skall bli schakalers byte. 12 Men kungen skall glädja sig i Gud. Var och en som svär vid honom skall prisa sig lycklig, ty de lögnaktigas mun skall bli tillstoppad." Ps.63

Gud, du är min Gud, tidigt om morgonen söker jag dig.Min själ törstar efter dig, min kropp längtar efter dig i ett torrt land som försmäktar utan vatten.
Bön är hjärtats längtan, att inte ge upp hoppet, att ständigt påminna sig om vem Gud är och även vilka löften som Han har gett till oss. Gud har lovat oss att svara på våra böner, en hemlighet med bönen är att inte ge upp innan bönesvaret kommit, för det kommer, det har Gud lovat.
ty de lögnaktigas mun skall bli tillstoppad.
Låt inte människor lura dig, lyssna inte på tomt prat, Jesus lever och Han har lovat att aldrig lämna dig. Han har även lovat att den som ber han får.
"7 Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. 8 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. 9 Vem bland er ger sin son en sten, när han ber om bröd, 10 eller en orm, när han ber om en fisk? 11 Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge det som är gott åt dem som ber honom."Matt.7:7-11

Så är du torr bakom öronen eller har vandrat i andlig öken och torka, bed och du skall få, bibeln säger att strömmar av levande vatten skall flyta fram ur vårt innersta. Gud vår Fader, vill ge det som är gott till dig.
Vill avsluta med uppmaningen att söka Gud, och påminna om denna bibelvers:
"Mycket mäktig och verksam är en rättfärdig människas bön." Jak.5:16

Rätt färdig blir man om man ber Jesus om förlåtelse för sin synd, jag vill idag ge dig möjligheten att sträcka dig mot Gud och ta första steget mot en levande relation med Honom. Klicka på denna länk och läs "frälsningsbönen" med ditt hjärta (mena det du säger), så tar du första steget mot Gud, Jesus älskar dig!
Gud välsigne er! / Johan

1 kommentar:

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Peter!

Välkommen till min blogg.
Detta är inget politiskt forum, och jag går inte in i någon politisk diskussion, kommentarer med politiska förtecken kommer jag att radera!

Välkommen med frågor gällande kristen tro.

Gud välsigne dig! / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...