onsdag 7 november 2012

Svar

Är det inte orättvist att bara kristna får evigt liv?

Gud är rättvis, Han dömer aldrig en oskyldig. Visst kan det tyckas så, men synden är inte rättvis, den drabbar alla, ingen är undantagen (förutom Jesus). Uppväxt i ett "kristet" land eller inte så måste alla, både jude och grek komma till insikten om att vi behöver Jesus.
Det är där som livet börjar, det är där som hoppet finns, "alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud, men utan att ha förtjänat det, är vi friköpta av Jesus."

Frälsningen är en fri gåva och den är till för alla folk oavsett vilket sammanhang eller religion man har sitt ursprung i.

När vi har tagit emot den gåvan så har också vi ett ansvar att dela den med andra, nära som fjärran.

Gud välsigne dig! / Johan

2 kommentarer:

Christina sa...

Jag gillar ditt inlägg. Om jag får filosofera lite över din fråga så tror jag att alla är välkomna in i Guds rike - det eviga livet - om man vill. Tror inte att Gud vill tvinga oss dit utan jag tror att vi måste vilja själv.

Sanningen skall göra dig fri! sa...

Hej Christina!
Jag tror att du har rätt när du säger att alla är välkomna in i Guds rike, även i att vi måste välja själva. Jesus har gjort allting färdigt, så när vi är redo att välja står Han där med öppna armar för att ta emot oss!
Gud välsigne dig! / Johan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...