söndag 31 januari 2010

Lämna skräpet, ge plats för livet!

Idag är sista dagen på första månaden i det nya året 2010. En månad har gått sedan du gav alla nyårslöften, om bättring och nystart. Hur har det gått för dig? Har du lyckats att hålla dina löften? Många av oss, har gjort ett tappert försök, en del har lyckats, andra misslyckats. Det är lätt att lova saker, men att hålla dem är svårare. Bibeln talar om för oss att Gud inte kan ljuga.
"Ja, evigt liv har Gud, som inte kan ljuga, utlovat från evighet." Titus 1:2
I Bibeln säger Paulus så här:
"..men ett gör jag: jag glömmer det som ligger bakom och sträcker mig mot det som ligger framför.." Fil.3:13
Idag har vi möjlighet att precis som Paulus göra ett nytt beslut, även om vi misslyckats med vårt gamla. Gud är sådan att vi har möjlighet att komma till Honom igen och igen, för att börja om. Med det vill jag inte säga att vi medvetet ska synda för att få förlåtelse igen, nej, utan sträva efter att göra det som är rätt, och om vi faller och misslyckas så är Guds kärlek så stor att Han förlåter oss. Paulus trodde att han gjorde det rätta tills han blev överbevisad om motsatsen. Du kan läsa berättelsen om Paulus drastiska förändring här i Folkbibeln Apg.9:1-19.
Du har idag möjlighet att precis som Paulus lägga skräpet/synden bakom dig. Ja, det är faktiskt så att just nu ligger din synd - det som skiljer dig från Gud bakom dig, och Jesus står framför dig och säger: kom till mig, jag förlåter dig. För att du ska kunna komma till Jesus måste du göra detta enda enkla, lämna synden bakom dig och gå.
Länken här den leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta så lämnar du din synd bakom dig och börjar något nytt. Jesus älskar dig, Han har förlåtit dig!
Gud välsigne dig/ Johan

lördag 30 januari 2010

Mörkt ute - Ljust inne!

Tänk dig det mörkaste mörker, ja, det räcker kanske att du går in i en garderob. Där finns det inga fönster, lampan är släkt, springor och nyckelhål är tätade. Ganska så mörkt, om du nu befinner dig i en sådan garderob som jag just beskrev, så kan du inte läsa det här, det är för mörkt. Så för att göra det lite mer spännande så behåller vi samma mörker och flyttar oss ut mitt i skogen. Vad händer om du börjar att gå och treva dig fram i detta mörker. Till en början kanske det går bra, men så småningom, ja förr eller senare, kommer du att stöta på problem, ramla, snubbla, gå vilse, skada dig, beklaga dig och till slut ge upp. Då hade det varit bra med åtminstone en liten ficklampa.
Bibeln talar om det så här:
"Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig." Ps.119:105
Bibeln är Guds ord, det fungerar som en lampa för oss, som en hjälp på vårt livs väg/stig. Vill vi komma rätt, gå rätt, leva rätt, välja rätt och få styrka så att vi inte sätter oss ner och ger upp, är bibeln nödvändig för oss i denna mörka och ondskefulla värld. Bibeln ger oss ljus och frid i vårt inre, trotts att det är mörkt och oroligt runt omkring oss, den ger oss hopp och tro, trotts hopplöshet och omöjliga omständigheter. Bibeln säger även:
"Jesus talade åter till dem och sade: "Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus."
Jesus vill vara ditt ljus, Han vill hjälpa dig att komma rätt i livet, Han vill hjälpa dig att nå det mål du är ämnad för, himlen.
"Se därför till att ljuset i dig inte är mörker. Om hela din kropp har ljus och ingen del ligger i mörker, då får den ljus helt och hållet, som när ljuset från en lampa lyser på dig med sitt klara sken." Luk.11:35-36
Låt Jeus och bibeln bli ditt ljus idag, låt dem leda dig och hjälpa dig.
Länken här den leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta så kommer det sanna ljuset att börja lysa upp din värld inifrån. Jesus älskar dig, Han är ditt ljus!
Gud välsigne dig/ Johan

fredag 29 januari 2010

Släpp greppet

Har du någon gång suttit fast i en burk med handen för att du tagit det som var i burken? Barnet kan precis få ner handen i burken och har tagit stenen som låg i botten och håller den i sin hand. När det sedan skall dra ut handen så sitter det fast, det blir förtvivlat det sitter ju fast, omöjligt att få ut handen. Barnet börjar gråta och ropar på pappa, han kommer och säger: Släpp stenen du har i handen så är det inga problem, då kan du ta ut handen. Men barnet vill inte, då tappar det ju stenen. Men när barnet till slut släpper stenen så är det inga problem att få ut handen och går därifrån fri.
Jesus är som pappan, stenen är som synden, burken är som omständigheterna och du är som handen. Jesus säger släpp din synd och ge den till mig, jag har redan burit den, du är fri, varken synden eller omständigheterna kan binda dig längre.
Bibeln säger:
"Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria." Joh.8:36
Släpp greppet idag, kom ut i det liv som Gud kallat dig till.
Länken här den leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta så att du kan släppa synden som binder dig. Jesus älskar dig, Han har befriat dig!
Gud välsigne dig/ Johan

torsdag 28 januari 2010

Kom hem

Innan jag hade lärt känna Jesus var Han långt borta, tyckte jag, jag plågades av ångest och oro, mitt liv var fel. Jag var fylld med synd. Bibeln säger att synd är att inte tro på Jesus:
"Och när han kommer, skall han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom: om synd, ty de tror inte på mig, om rättfärdighet, ty jag går till Fadern och ni ser mig inte längre, om dom, ty denna världens furste är dömd." Joh.16:8-11
Sanningen är att Gud inte är långt borta från någon av oss, det är vi som gått långt bort från Honom. Bibeln ger oss lösningen på vårt problem:
"Närma er Gud, så skall han närma sig er. Gör era händer rena, ni syndare, och rena era hjärtan, ni tvehågsna." Jak.4:8
Jesus älskar dig och vill inget hellre än att du skall komma hem till Honom, få frid med Honom. När Jesus dog på korset så betalade Han priset för din synd, Han blev bron till Gud. Bibeln säger:
"Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh.14:6
Ta steget idag, börja din vandring till Gud, men för att komma dit måste du gå genom Jesus.
Länken här den leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta så har du tagit första steget mot Gud. Jesus älskar dig, Han är vägen till Gud!
Gud välsigne dig/ Johan

Worship - Roy Fields - In the prescence of angels


Tycker om denna enkla och ärliga lovsången.

onsdag 27 januari 2010

Worship - Hillsong - Lead me to the cross


Underbar timing och ett budskap som går rakt in i mitt hjärta. Berör den dig lika starkt?

Metal - Washed by blood - Brian "HEAD" Welch


Älskar texten och bilderna i detta klipp!

Snöstorm - men densamma

Idag kom snöstormen, det som förut hade varit en väg, var nu inte lika tydlig. Man hade svårt att urskilja vad som var vad, var var vägen, var börjar diket, var finns åkern. Det som förut hade varit så självklart, var inte det längre, omständigheterna hade förändrats. Det vi tar för självklart är plötsligt inte lika självklart, ena stunden blåser det åt ett håll och i nästa blåser det åt ett annat, så är det i livet. Det som var medgång blir plötsligt motgång, det som var frihet blir plötsligt fångenskap, men sådan är inte Gud, nej sådan är inte Jesus. Jesus förändras inte, Han säger inte en sak den ena stunden, för att i nästa ändra sig. Det finns ingen förändring i Gud, det Han lovar, det håller Han, det kan vi lita på.
Bibeln säger: "Jesus Kristus är densamme i går och i dag och i evighet." Hebr.13:8
Den säger även: "Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer ner från ljusens Fader, hos vilken ingen förändring sker och ingen växling mellan ljus och mörker." Jak.1:17
Den säger också: "Ja, evigt liv har Gud, som inte kan ljuga, utlovat från evighet." Titus 1:2
Våga lita på Jesus och våga lita på Gud, Han står fast vid sitt ord. Så känner jag Jesus, och så vill Han att även du skall känna Honom.
Länken här den leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta så har du tagit första steget att börja lita på Honom. Jesus förändras inte, Han vill ge dig evigt liv!
Gud välsigne dig/ Johan

tisdag 26 januari 2010

Jesus - Din frid

Jesus står utanför vår tid, för Han fanns innan någon tid var, hans ursprung är före tiden, från evighetens dagar. Idag tar Han inte del av vår tid på det sätt som du och jag gör, Han stressar inte, Han känner ingen press av tiden, men Han känner med oss och för oss. Jesus vill ge dig frid, Han vill vara din frid. Han vill låta din blick fästas på Honom, istället för på dina omständigheter. Gud har makt över tiden, i bibelordet som följer kan vi läsa en profetia som förutsäger Jesu födelse och vart Han skulle födas, och detta flera hundra år innan Han föds. Det Gud har sagt skall ske, det kommer att ske, när det är rätt tid. Därför kan du och jag luta oss emot Jesus, utgjuta vårt hjärta i bön och lägga allt, ja hela vårt liv i hans händer, Han vill ge oss av sin FRID. Jesus älskar dig.
"Men du, Betlehem Efrata, som är så liten bland Juda tusenden, från dig skall det åt mig komma en som skall härska i Israel.
Hans ursprung är före tiden, från evighetens dagar. Därför skall han överge dem fram till den tid då hon som skall föda har fött.
Då skall resten av hans bröder få vända tillbaka till Israels barn. Han skall träda fram och vara en herde i HERRENS kraft,
i HERRENS, sin Guds, namns höghet. Och de skall ha ro, ty han skall då vara stor intill jordens ändar. Och han skall vara vår frid."
Mika 5:2-5
Länken här den leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta så vill Guds frid fylla dig!
Gud välsigne dig! / Johan

måndag 25 januari 2010

Guds kärlek

Guds kärlek till oss går inte att mäta i något vi kan ta på, vi kan bara försöka att se och förklara en liten del av den. Guds kärlek måste upplevas, den måste drabba oss. Gud älskar oss så mycket, att Jesus dog i vårt ställe innan Han visste om vi skulle välja att tro på Honom eller inte.
Han älskar oss så mycket att även om vi har valt att gå våra egna vägar och helt strunta i Gud, så står Han där vid vårt livs väg och väntar på att vi ska komma tillbaka till Honom, vår Skapare.
Oavsett om du aldrig har vågat tro eller tänka på att Jesus älskar dig, eller om du vetat om det men inte velat ha Hans kärlek, så kan det bli en förändring idag. Gud har gjort allt för dig, är du villig att göra allt för Honom. Jag utmanar dig att ta ett steg närmare Gud idag och jag vill gärna hjälpa dig! I högerkanten under "Om mig" finns det en "Frälsningsbön", läs den med ditt hjärta så har du tagit första steget.
Gud välsigne dig/ Johan
"Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare." Rom 5:8
Läs hela texten här på Svenska Folkbibeln Online >>>
"En man hade två söner. Den yngre sade till sin far: Far, ge mig min del av egendomen. Då delade han sin egendom mellan dem. Kort därefter packade den yngre sonen ihop allt sitt och for långt bort till ett främmande land. Där förde han ett utsvävande liv och slösade bort det han ägde. Men när han hade gjort slut på allt, kom en svår hungersnöd över det landet, och han började lida nöd.... Då kom han till besinning och sade: Hur många daglönare hos min far har inte mat i överflöd, och här håller jag på att dö av svält. Jag vill stå upp och gå till min far..... Och han stod upp och gick till sin far. Medan han ännu var långt borta, fick hans far se honom och förbarmade sig över honom. Fadern skyndade emot honom, föll honom om halsen och kysste honom. Sonen sade till honom: Far, jag har syndat mot himlen och inför dig. Jag är inte längre värd att kallas din son. Men fadern sade till sina tjänare: Skynda er att ta fram den bästa dräkten och klä honom i den och sätt en ring på hans hand och skor på hans fötter! Och hämta den gödda kalven och slakta den, och låt oss äta och vara glada. Ty min son var död men har fått liv igen, han var förlorad men är återfunnen. Och festen började....." Luk.15:11-32
Läs hela texten här på Svenska Folkbibeln Online >>>
Länken här den leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta så kommer Guds kärlek att börja fylla ditt liv!
Gud välsigne dig! / Johan

söndag 24 januari 2010

Den Förste och den Siste

Jesus är den Förste och den Siste, Alfa och Omega, A och O, Början och Slutet.
Jag börjar med att citera Bibeln med utgång från Joh.1:14 "Ordet blev kött (Jesus föddes av Maria)" Jag har då bytt ut "Ordet" mot "Jesus" vilket är innebörden i följande text.
"I begynnelsen var Jesus, och Jesus var hos Gud, och Jesus var Gud. Jesus var i begynnelsen hos Gud. Genom Jesus har allt blivit till, och utan Jesus har inget blivit till, som är till." Joh.1:1-3
Länken här den leder till "Frälsningsbön", klicka på den och läs den med ditt hjärta, Jesus vill låta denna dagen vara begynnelsen av ett nytt liv tillsammans med Honom!
Gud välsigne dig! / Johan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...